به گزارش ميراث آريا(chtn)، عليرضا الماس وندي گفت: در طول ساله اي برنامه چهارم توسعه وزارت نيرو هرساله شاهد تامين اعتبار تنها يک سوم آنچه که پيشنهاد مي داده است، بوده و بر همين اساس سالانه 4 هزار ميليارد تومان بايد به طور متوسط تخصيص مي يافت که تنها يک سوم آن محقق شده است.

وي با بيان اينکه در مقابل اين ميزان تخصيص، وزارت نيرو 60 درصد کار اجرايي انجام داده، به بدهي بخش آب به پيمانکاران، مهندسان و طرحهاي اجرايي اشاره و تصريح کرد: وزارت نيرو امسال در رابطه با طرح تملک دارايي نسبت به سال 87 ده درصد کاهش داشته است به اين معنا که کل اعتبار تملک دارايي در سال 87 معادل 24 هزار و 400 ميليارد تومان بوده که امسال به 21 هزار ميليارد تومان رسيده است.

به گفته وي، با توجه به همکاري رئيس جمهور، توجه ويژه وزير نيرو به بخش آب و نيز دفتر مقام معظم رهبري خوشبختانه عليرغم اين ده درصد کاهش نسبت به بودجه سال 87 در بخش آب، 55 درصد نسبت سال قبل افزايش بودجه داشته ايم.

وي در توضيح اين مطلب خاطرنشان کرد: امسال در فصل آب با اعتباراتي که در رديفهاي متمرکز، خشکسالي و ساير موارد در نظر گرفته شده است 3 هزار و 60 ميليارد تومان اعتبار داريم که اميد مي رود با تخصيص اين رقم به صورت کامل، جبران عقب ماندگيهاي سالهاي گذشته را شاهد باشيم.

وي با اشاره به در نظر گرفتن اصلاحات الگوي مصرف آب در برنامه پنجم، افزود: بارندگي متوسط جهاني حدود 500 ميلي متر در سال است، در شرايطي که در ايران اين ميزان به 240 ميلي متر در سال مي رسد. بنابراين با توجه به محدوديتهاي موجود در منابع آب، به نظر مي رسد که انتخاب نام \"اصلاح الگوي مصرف\" براي سال 88 انتخاب هوشمندانه اي است.

به گفته الماس وندي، نزولات کشور 409 ميليارد مترمکعب در سال است که به لحاظ شرايط خشکسالي منطقه، در حدود 72 درصد اين ميزان تبخير مي شود و 27 درصد از اين ميزان قابل استفاده است به همين دليل نيز عمده دشتهاي کشور ممنوعه است و بيش از اين نمي توان به منابع آب زيرزميني کشور فشار وارد آورد.

وي خاطرنشان کرد: امسال که سال آخر برنامه چهارم توسعه است وزارت نيرو توانسته 40 ميليارد مترمکعب ظرفيت ذخيره آب را با توجه به مخازن ايجاد شده داشته باشد که تا انتهاي سال 88 مي توان 30 ميليارد مترمکعب آب را تنظيم کرد.

اين مقام مسئول در شرکت مديريت منابع آب با بيان اينکه حدود 101 سد اجرايي در حال حاضر در دستور کار قرار دارد خاطرنشان کرد: اين تعداد سد مخزني و برقابي در استانهاي مختلف براي مصارف شرب و کشاورزي احداث شده و مطالعات فاز دو 172 سد مخزني نيز در دست اجرا است.

وي اظهار داشت: اگر اين طرحها را با تخصيص منابع مالي لازم بتوانيم در طول برنامه پنجم و ششم به اتمام رسانيم، 115 ميليارد مترمکعب مخزن ايجاد کرده ايم که قطعا مي توان عمده جريانات سطحي نابهنگام را تنظيم، ذخيره و به مصرف رساند.

به گفته الماس وندي، در بخش شبکه هاي آبياري وزهکشي نيز بايد حدود 4 ميليون هکتار در طول برنامه ها اجرا کرد که هم اکنون 700 هزار هکتار اجرا شده يا در دست اجرا است و مابقي نيز بايد اجرا شوند./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388051529